Appværksted

Vi skal i dag lave to apps. Den første, som er meget simpel, laver vi i fællesskab. Det er en tekst-til-tale-app, som vi laver for at få præsenteret værktøjet.

Den anden er mere kompleks. Det er en alarm-app, som I bliver hjulpet i gang med, men som I derefter selv får lov at arbejde med.

Vi skal arbejde med AppInventor, så det første, I skal gøre er at gå til http://ai2.appinventor.mit.edu/ og oprette en bruger.

AppInventor kan bruges til Android. Har I en android-telefon kan I downloade den app, der hedder MIT AI2 Companion. Den kan bruges til at teste jeres apps.

Har I ikke en androidtelefon, kan I bruge en emulator. Det er et program, som simulere en mobiltelefon på jeres computer. Her vil man kunne teste nogen af funktionerne, men ikke alle, da de færreste computere har de sensorer, som mobilen har, og som apps gør brug af. Emulatoren kan downloades og installeres her til windows og her til mac.

Alarm-app

Alarm-appen kan bruges til at slå alarm. Vi skal forestille os, at vi med et enkelt klik kan alarmere myndighederne, hvis man er i knibe.

Når vi har lavet appen i fællesskab, kan du prøve at udfordre sig selv med ekstra funktioner. Det kan for eksempel være:

  • En funktion, som får knappen til at skifte farve, når alarmen går.
  • En alarmlyd, som kører så længe alarmen er aktiv. Lyde kan for eksempel downloades her.
  • En afblæsning af alarmen.
  • En form for forhindring for afblæsning af alarm, så man ikke bare kan slå den fra ved en fejl.
  • En funktion, som fortæller hvad tid alarmen er gået og eventuelt hvad tid den er afblæst.
  • Andre funktioner, I selv finder på…