Hjemmesider

Det tekniske

Download wordpress

Download og installér Filezilla eller et andet ftp-program

Log ind på Gigahost med de oplysninger, der skrives på tavlen

Opret et domæne på gigahost ved at gå til domæner -> tilknyt domæne.

Opret en database på gigahost ved at gå til databaser -> opret ny database. Databasen skal hedde sceu_[navnet på dit domæne].

Log ind på Filezilla med de oplysninger, du finder under Adgang på Gigahost og upload alt indholdet i wordpressmappen (men ikke mappen selv).

Find din midlertidige URL på Gigahost ved at gå ind under domæner, klikke på dit domæne, vælge værktøjer og klikke på besøg midlertidig URL.

Gå ind på siden og installér wordpress.

Herefter kan du gå ind i din backend ved at skrive /wp-admin efter din URL. Vi laver en hurtig gennemgang af, hvordan man opbygger hjemmesider med wordpress. Derudover er der massiv hjælp at hente på nettet, både diverse fora og youtube.

Design og indhold

I designet tager vi udgangspunkt i den samme øvelse, som da vi lavede apps. I kan altså vælge mellem de samme cases som dengang, men skal selvfølgelig nu tænke det om til en hjemmeside.

I skal også tage udgangspunkt i den samme teori som dengang. Det skal fremgå af den lille rapport, som I skal slutte af med at lave.

Vi bruger kun dagens fem lektioner på hjemmesider. Derfor introducerer vi ikke ny teori eller nye emner, men bruger i stedet tiden på at lave siderne og repetere teorien i en rapport.

Rapport

I rapporten behøver I denne gang ikke bekymre jer om præproduktion eller postproduktion. I dag beskæftiger vi os kun med produktion, og det skal afspejles i rapporten.

I skal med andre ord bare redegøre for, hvordan I har gjort brug af teorien, herunder interaktionsdesign, gestaltlove, fonte og farver.

Rapporten, som altså ikke forventes at være særligt lang, kan afleveres allerede i dag, og senest på søndag den 10. juni. Husk at få den i jeres portfolio sammen med et link til hjemmesiden.